December 11 – Att Svika Ett Folk – Västsahara Inifrån

Västsahara Inifrån är berättelsen om Afrikas sista koloni – om 40 år av dammig väntan och en bortglömd kamp för självständighet. Det är också en berättelse om stormaktsspel, svek och en svensk utrikespolitik som ger eko över Saharas sanddyner.
Anna Roxvall och Johan Persson reser genom oändliga öknar, ockuperat land och ekande FN-korridorer. På vägen möter de ärrade gerillakrigare, väderbitna nomader och luttrade toppolitiker, när de tillsammans söker svar på vad det är som gör att ett helt folk gång på gång offras för realpolitiken – och vad som återstår när den sista diplomatiska dörren stängs.
_____________________________
Johan Persson har jobbat som fotograf och journalist sedan 2007 med fokus på utrikesrapportering. Under åren har Johan bland annat tilldelats Publicist­klubbens pris till minne av Anna Polit­kovskaja, Reportrar utan gränsers Press­frihetspris och Natur och Kulturs arbetsstipendium för kvalificerat litterärt arbete. I över ett år satt Johan Persson fängslad i Etiopien efter att ha gripits och dömts i en skenrätte­gång i samband med en reportageresa till landet.
Datum: 11-12-2018
Tid: 18:00-19:15
Plats: Hörsal 1, Ekonomikum
Gratis entré!
I samarbete med Uppsala Afrikagrupp och Folksuniversitetet.
This lecture will be held in Swedish.

Share with your friends

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin