Klimatförändringar – hur ska en omställning gå till?


Katastrof eller möjligheter? Buden är många när det diskuteras klimat, hållbarhet och vad vi människor kan göra för att skapa en bättre framtid. Att vi behöver ändra på vårt levnadssätt och samhället står klart, men hur skall det gå till?
Möt meteorologen och klimatexperten, Martin Hedberg, som bland annat har startat kapitalförvaltningsbolag, slagit världsrekord i segling över Atlanten och drivit Sveriges mest framgångsrika vädersajt. Martin beskriver människan som en global kraft som påverkar klimat och natur och det fossila dilemmat. Under denna föreläsning kommer han diskutera frågor som: Är utvecklingen problemet, eller går den inte fort nog? Vad är ett komplext system och är resiliens bra eller dåligt? Och vad gör det för skillnad vad vi gör lokalt om resten av världen rör sig i en annan riktning?
___________________________________________
Martin Hedberg är meteorolog och klimatexpert samt en av grundarna till kapitalförvaltaren Entropics. Martin har arbetat i både Flygvapnet, på SVT och med ”Transformative Scenario Planning”. Han sitter även med i styrelsen för Telge Energi Vind och driver podcasten “Beyond one degree”.
 
This lecture will be held in Swedish.


Datum: 05-03-2018
Tid: 18:15-19:30 
Plats: Hörsal 2, Ekonomikum 
Entré: Gratis för medlemmar, 60 kr för icke-medlemmar. 
Ett års medlemskap kan köpas på föreläsningen för 100 kr. Vi tar emot betalningar via Swish, kort eller kontant.I samarbete med Folkuniversitetet

Share with your friends

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin