Lediga ämbetsposter 2015/2016

UF söker nu engagerade personer som vill driva föreningen sida vid sida med styrelsen under verksamhetsåret 2015/2016! Vi utlyser nu ett antal poster som finns tillgängliga att söka.
Är du driven, brinner för utrikespolitik och gillar att ha kul? Tvivla då inte att söka! Sista ansökningsdag är söndagen den 13e september.
 
Programassistent
Uppsala Utrikespolitiska föreningen söker nu en programassistent för verksamhetsåret 2015/2016. Programassistenten arbetar nära programsekreterarna med att organisera föreningens veckovisa föreläsningar, kärnverksamheten i föreningen.
Posten kräver en ansvarsfull, självständig och driven person med goda organisatoriska och sociala färdigheter. Positionen ger dig möjlighet att interagera med många intressanta personer, utveckla dina muntliga och skriftliga färdigheter, och eventuellt ge dig värdefulla kontakter för ditt framtida yrkesliv. Dina uppgifter kommer förutom att sammanställa årets programblad ligga i praktiska förberedelser inför föreläsningarna.
För att söka, skicka in en ansökan som består av dina kontaktuppgifter samt en presentation av sig själv. Motivera dina kvalifikationer för tjänsten, och förklara varför du vill bli programassistent (högst 500 ord, antingen på svenska eller engelska). E-posta din ansökan till program@ufuppsala.se. De sökande kan sedan komma att kallas till en intervju. Sista ansökningsdag är den 13 september.
 
Fest- och evenemangansvarig
Som fest- och evenemangansvarig är du UFs huvudansvarig för den årliga, gemensamma julfesten med studentradion samt projektledare för UFs gasque. Gasquen kommer att hållas under våren och ditt uppdrag är att planera och samordna evenemanget med hjälp av styrelsen. Du kan även komma att bli tillfrågad om hjälp eller råd vid mindre UF-fester under året samt annat som har med ämnet att göra.
Vi söker någon som är organiserad och har god framförhållning då gasquen behöver planeras i tid. Erfarenheter av större evenemang, nation eller föreningsliv är meriterande men inget krav. Vi ser även gärna att du har ett intresse i ämnet.¨
För att söka, skicka en presentation av dig själv och en motivering varför du skulle passa som UFs fest- och evenemangsansvarig (max 1 A4)  till ordforande@ufuppsala.se. För eventuella frågor om posten är du även välkommen att maila. Sista ansökningsdag är den 13 september.
 
Marknadsföringsassistent
Utrikespolitiska föreningen i Uppsala söker just nu två ämbetspersoner som under läsåret
2015/2016 kan hjälpa till med föreningens marknadsföring! De uppgifter som innefattas i rollen är främst att organisera UF: s marknadsföring via sociala medier samt skapande av grafiskt material och andra kreativa arbeten. Erfarenheter av Photoshop eller inDesign är därför meriterande. Som marknadsförings­assistent kommer du att arbeta nära med kommunikations ­ansvariga som är de huvudansvariga för marknadsföringen, vilket innebär en viss flexibilitet i uppgifterna du kommer att tilldelas. Vi söker dig som är kreativ, positiv, målmedveten och pragmatisk. Du får gärna ha erfarenhet av datorer, program såsom inDesign/Photoshop och olika sociala medier. Du ska ha lätt att uttrycka dig både skriftligt och muntligt samt kunna samarbeta väl med andra.
Är du intresserad? Skriv då ihop ett kortare dokument (max 1 A4) där du berättar om dig själv, beskriver varför du skulle passa bra för posten, om du har något tidigare engagemang inom UF eller en annan förening som är relevant för din ansökan, samt om du har något särskilt som du skulle vilja genomföra som PR­assistent. Ansökan skickas till pr@ufuppsala.se Sista ansökningsdag är den 13 september.
Hälsningar, Kommunikations­ansvarig
 
Sponsringsansvarig
Är du kreativ och nytänkande men gillar samtidigt ordning och reda? Vill du göra en oumbärlig insats i Uppsalas bästa förening? Då ska du söka posten som sponsringsledare hos UF, utöver att få vara med utveckla en fantastisk förening kommer du få ovärderliga kunskaper och erfarenheter för resten av livet!
För att försäkra oss om att UF ska kunna fortsätta bedriva sin fantastiska verksamhet vill vi arbeta med att utveckla möjligheterna till finansiering av UF utöver bidrags- och medlemsintäkter. Därför söker vi en ämbetsperson för att driva detta roliga och viktiga arbete. Posten som sponsringsledare är något ganska nytt inom UF:s verksamhet, och därmed ganska dynamisk. Förhoppningen är att personen skall kunna arbeta relativt självständigt.
Följande arbetsuppgifter kommer ett åligga sponsringsledaren:

  • Fortsätta arbetet att utveckla en databas och ett system för vilka annosörer/sponsorer som UF har kontaktat de senaste åren och vilka kontakter som kan byggas vidare på.
  • Utforma ett generiskt sponsorbrev som alla i UF kan använda med olika nivåer av sponsringspaket: vilka marknadsföringsinsatser vi kan erbjuda i utbyte mot en viss summa sponsring.
  • Leta efter betalande annonsörer till UFs tidning Uttryck (detta i nära samarbete med Uttrycks redaktörer) samt finnas till hands och hjälpa andra verksamheter inom UF att söka sponsorer till specifika projekt.

För att ansöka mailar du en presentation av dig själv och en motivering till varför du skulle passa som sponsringsansvarig till kassor@ufuppsala.se senast den 13 september.
 
Aktivitetsassistent
Är du en idéspruta som vill göra dina påfund till verklighet? Kan du hålla många bollar i luften? Gillar du att ta mycket ansvar? Då är detta posten för dig! Aktivitetsgruppen är Utrikespolitiska Föreningens tankesmedja där idéer blir verklighet. Aktivitetsgruppen anordnar alltifrån välgörenhetsevent och filmvisningar till pub-quiz och studiebesök som tillsammans planeras i gruppen. Det är gruppen som bestämmer vad vi ska göra
och tillsammans förverkligar vi det.
I rollen som aktivitetsassistent kommer du att vara aktivitetsansvariges högra hand och få chansen att vara med att utveckla både Aktivitetsgruppen och UF, samtidigt som du kommer att ha ett otroligt roligt år.
För att ansöka mailar du en presentation av dig själv och en motivering till varför du skulle passa som aktivitetsassistent till aktivitet@ufuppsala.se senast den 13 september.
 
Karriärdagsansvarig
Karriärdagen är den största och enda arbetsmarknadsmässan mot arbeten inom den offentliga sektorn och anordnas under vårterminen varje år. Karriärdagen hålls i samarbete med andra föreningar inom de samhällsvetenskapliga områdena. I rollen som projektledare för Karriärdagen kommer du att vara ytterst ansvarig för planerandet av dagen och du sköter även kontakten med de andra föreningarna som vi samarbetar med.  Aktivitetsansvarige för
UF kommer att finnas med som stöd vid eventuella frågor.
Som person bör du vara en driven ledartyp, initiativrik och beredd på att lägga ner ett antal timmar i veckan utöver dina studier för att få mässan att bli så bra som möjligt. Detta är ett ypperligt tillfälle att visa framfötterna och att skaffa sig värdefulla kontakter på arbetsmarknaden. Är du den vi söker?
För att ansöka mailar du en presentation av dig själv och en motivering till varför du skulle passa som karriärdagsansvarig till aktivitet@ufuppsala.se senast den 13 september.
 
Reseassistent
Vill du vara med och planera och ansvara för Utrikespolitiska föreningens resor under året?
UF Uppsala söker nu en ämbetsperson inför hösten vars roll innefattar att fungera som reseansvarigs högra hand vid planeringen av årets resor. Ingen tidigare erfarenhet av liknande uppdrag krävs, utan det viktigaste är ett engagemang och intresse för utrikespolitiska frågor och uppdraget.
Som reseassistent bör du:
– vara en organiserad person med god planeringsförmåga
– vara pålitlig, ansvarsfull och ha lätt för att jobba efter direktiv
– vara öppen, nyfiken och påhittig
– vara ressugen och pigg på att se och uppleva nya platser.
Letar du efter ett spännande sätt att bli aktiv inom UF? Då ska du självklart söka uppdraget som reseassistent! För att ansöka skickar du en kortare motivering (ca ½ A4) till varför just du passar för uppdraget till resa@ufuppsala.se senast den 13 september.
 
Redaktionsassistent
Utrikespolitiska föreningen utlyser härmed posten som redaktionsassistent för medlemstidningen Uttryck för verksamhetsåret 2015/16. Som redaktionsassistent kommer du hjälpa till i arbetet med Uppsalas bästa tidning! Uttryck utkommer fyra gånger per år och innehåller krönikor och intervjuer såväl som fotoreportage och politisk analys. Du kommer vara en del av det redaktionella arbetet och arbeta nära redaktörerna. Uppgifterna ändras efter hand och är anpassade efter tidningscykeln men kan t.ex. bestå av korrläsning, kontakt med gästskribenter, planering inför redaktionsmöten, annonsförsäljning etc.
Som redaktionsassistent bör man:
-Ha ett kreativt och nytänkande sinne
-Ha ett stort engagemang för tidningsproduktion och vara beredd på att lägga ner mycket tid
-Ha en god samarbetsförmåga och bidra till en bra gruppdynamik.
-Ha goda organisatoriska förmågor och kunna hantera många bollar i luften samtidigt.
Till ansökan bifogas ett halv A4:s beskrivning av dig själv och varför du anser dig lämplig som redaktionsassistent. Ansökan skickas till redaktionen@ufuppsala.se senast den 13 september. Du kan också skicka eventuella frågor på denna adress.
 
Webbredaktör
Utrikespolitiska föreningen utlyser härmed posten som webbredaktör för medlemstidningen Uttryck för verksamhetsåret 2015/16. Hemsidan uppdateras med aktuella nyheter, podcasts från radion och texter från våra skribenter. Ett aktuellt, lätttillgängligt komplement till tidningen där nyheter som inte kan vänta till nästa tidning publiceras. Du kommer arbeta nära redaktörerna men ha mycket fria händer att utforma projektet i den riktning du känner för. Inga speciella tekniska kunskaper krävs, men datorvana är en fördel.
Som webbredaktör bör man:
-Ha ett stort engagemang för utrikespolitisk debatt
-Vara bekväm med grunderna för digital media
-Vara beredd på att lägga ner mycket tid
-Ha en god kommunikationsförmåga
-Ha goda organisatoriska förmågor och kunna hantera många bollar i luften samtidigt.
Ta chansen att utveckla ditt skrivande och ditt ledarskap!
Till ansökan bifogas ett halv A4:s beskrivning av dig själv och varför du anser dig lämplig som webbredaktör. Ansökan skickas till redaktionen@ufuppsala.se senast den 13 september. Du kan också skicka eventuella frågor på denna adress.
 

Thanks for reading, we hope to see you soon

Not a UF member yet?
Membership is FREE!

Since its foundation in 1948, UF Uppsala has been working to encourage debate on foreign politics and international affairs. We do this by arranging weekly lectures throughout the academic year, hosting a radio show, creating a magazine, organizing trips and study visits, and much more.

Since its foundation in 1948, UF Uppsala has been working to encourage debate on foreign politics and international affairs. We do this by arranging weekly lectures throughout the academic year.
Address

Mail Address:
Utrikespolitiska föreningen i Uppsala
Box 513
751 20 Uppsala

Visit us:
Kyrkogårdsgatan 10 E, 751 20 Uppsala

Phone & Email

018–54 70 46
info@ufuppsala.se

UF Uppsala – The Association of Foreign Affairs | Privacy Policy | Copyright © 2022