Livet som FN-soldat i Mali

UF Uppsala välkomnar den tidigare FN-soldaten och statsvetare Oscar Karlflo att berätta om den pågående svenska FN-insatsen i Mali.
Insatsen i Mali är den första under FN-flagg på många år för Sverige. MINUSMA, som är det officiella namnet, räknas som den farligaste FN-insatsen i världen med många stupade FN-soldater sedan starten 2013. Oscar berättar om hur landet Mali gick från att vara ett relativt välfungerande land till att präglas av krig och kaos. Vi får även höra om hur svenskarna, baserade i staden Timbuktu, arbetar och om livet som svensk FN-soldat i Sahara. Allt varvat med fantastiska bilder från en av de mest extrema och farliga miljöerna på jorden.
Oscar Karlflo: Utbildad statsvetare från Göteborgs Universitet. Tidvis anställd soldat sedan 2012. Arbetade som pressekreterare i Sveriges riksdag när han hösten 2014 tackade ja till en förfrågan om att åka till Mali.
(This lecture will be held in Swedish).
Time: 18:15
Date: 19/9/2016
Place: Ekonomikum
Admission: Gratis för medlemmar, 60 kr för övriga. Bli medlem på plats! 100kr för ett års medlemskap (swish eller kontant gäller).

Share with your friends

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin