PANELSAMTAL – FRANSKA PRESIDENTVALET


FRANSKA PRESIDENTVALET – PANELSAMTAL
I april går de franska väljarna till valurnorna för att välja en ny president, i ett val som kan visa sig vara ett av de mest avgörande i Europas historia. En vinst för den högerextrema Le Pen skulle kunna komma att leda till slutet för den Europeiska Unionen. De traditionella Republikanerna, vars valkampanj har präglats av skandaler kring kandidaten Fillon, och Socialisterna, med ledaren Benoît, står båda på sidokanterna. Den favorittippade kandidaten Macron och hans relativt nystartade parti ”En Marche” har aldrig tidigare stått i ett val och har inget parti att hämta stöd ifrån.
Vem kommer vinna? Vilken motståndare skulle ha störst chans att vinna över Le Pen i den sista omgången? Och vad kan Frankrike och Europa vänta sig när dammet har lagt sig?
Välkommen till ett panelsamtal om det Frankrikes Presidentval 2017! Paneldeltagarna består av:
Agneta Ramberg – journalist och utrikeskorrespondent för Sveriges Radio.
Arvid Åhlund – journalist, arbetat för bland annat SVT, CNN i London, som utrikeskorrespondent i Asien samt även för fransk press.
Carina Gunnarsson – forskare vid Statsvetenskapliga institutionen, Uppsala Universitet, med intresse för fransk inrikes- och utrikespolitik.
I samarbete med Folkuniversitetet.
Facebook event finns HÄR.
Datum: 20/4/2017
Tid: 18:15
Plats: Ekonomikum, Hörsal 2
Entré: Gratis för UF-medlemmar, 60 kr för icke-medlemmar. Bli medlem på plats! 100 kr för ett års medlemskap.

Share with your friends

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin